EN  |  RO

Proiecte

O viziune asupra viitorului domeniului aerospatial

Pentru a ne îndeplini obiectivele lucrăm în prezent la câteva proiecte majore. Spre exemplu proiectul lansatorului orbital românesc a pornit de la NERVA Orbital și continuă în formă modificată prin ORVEAL. Pentru a discuta asupra lor, vizitați forumul nostru.

Nerva Orbital


Nerva Orbital


Consorţiul NERVA (grantul national 82076) propune studierea experimentală a funcţionării unui vehicul rachetă antiaerian disponibilizat de mici dimensiuni pentru evaluarea performanţelor, urmată de proiectarea şi realizarea unor ameliorări mecanice şi electronice ale vehiculului pentru creşterea masivă a performanţelor până la atingerea unui plafon de zbor orizontal orbital la 160 km cu o viteză remanentă de 3700 m/s. Noul vehicul va fi fabricat şi demonstrat prin trageri reale pe standul de probă. Se va crea astfel baza practică pentru accesul Romaniei la cercetări spaţiale orbitale cu resurse complet proprii.

ORVEAL


Proiectul ORVEAL | The ORVEAL Project


Finanțat prin intermediul grantului național ORVEAL-2-2934, platforma micro-satelit ADDASAT reprezintă încărcătura utilă a unui lansator spațial de dimensiune mica. Programul este sponsorizat de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării prin intermediul granturilor NERVA-82076 și ORVEAL-2-2934, ultimul dintre ele recent calificat pentru finanțare cu o notă care îl plasează pe poziția 4 din 103 proiecte. Lansatorul este în prezent in curs de dezvoltare experimentala prin intermediul unui consorțiu care include Aerofina și Electromecanica Ploiești.

ADDA Studios


ADDA Studios | Studiourile ADDA


Activitatile diviziei noastre de IT includ simulari CFD, dezvoltarea de solutii de simulare aerodinamica proprii, dar si activitati comerciale de care avem nevoie pentru cresterea finantarii cercetarii interne si a vizibiliatii noastre internationale. Aceste activitati comerciale includ webdesign, hosting, print (DTP), identitate si branding, design software and dezvoltare de jocuri, printre altele. Echipa noastra este calificata pentru a combina un potential foarte bun de a dezvolta solutii de cercetare dar si produse destinate comertului. Toata veniturile rezultate din profit se intorc in cercetare si dezvoltare, diseminare si educatie.